Verktyg och underhåll

(3) 3 Produkter hittades

Rutnät Lista

Rutnät Lista


Till toppen

Verktyg och underhåll för din cykel

Alla cyklar är olika i modeller och komponenter och det gäller att veta vad du håller på med om en komponent går sönder. Är du händig och kan meka själv så har vi verktygen för dig. Det är inte bara roligt att fixa sina egna prylar utan det kan också vara billigare och enklare än att ta den till en verkstad.

Att underhålla sin cykel är bra att göra. Vilken typ av cykel och hur ofta du använder gör att underhållningen sker olika ofta. Att ha en cykel som racercykel eller mountainbike som du använder ofta så är det viktigt att titta efter cykeln ofta. Dessa cyklar har cykeldelar som måste ses över oftare så att de inte går sönder eller sliter på cykeln.

Vad du ska titta på är olika komponenter som växlar, bromsar, däck och kedjan. För att cykeln ska fungera och ge bäst prestanda så kan det vara en gång i veckan för att cykeln eller de olika delarna inte ska gå sönder.

Bromsarna är bra att titta så att de gör säkra inbromsningar i alla lägen och väderförhållanden. Även växlarna är bra att titta igenom så att de fungerar som de ska. Multiverktygen gör att du kan enkelt och smidigt byta däck, innerslangar och andra komponenter som behöver justeras.

Det finns olika medel som du kan använda för att cykeln ska bli mer tålig och klara sig längre utan att behövas reparerar. Du har exempelvis smörjmedel för kedjan som gör att kedjan rullar lättare, kedjeavfettning som rengör cykelkedjor och fett som till bromsarna.

Då det finns många olika fetter och oljor till cykeln och dess olika delar är det bara att veta vilken som är bra för vilken komponent. Läs igenom noga innan användning så att det inte skadar cykeln istället. Har du frågor eller funderingar över vad för någon av dessa oljor och sprayer som du behöver och som gör att cykeln blir smidigare att använda så kan du kontakta vår kundtjänst som du når via telefon, mail och chatt, de hjälper dig gärna.

Vi på HelloRider har ett brett sortiment av olika tillbehör och olika delar som är bra för din cykel och som gör att cykeln blir smidigare att använda.