Sadlar

(4) 4 Produkter hittades

Rutnät Lista

Rutnät Lista


Till toppen

Sadel

En viktig del av cykeln är sadeln. Köper du en cykel så är det viktigt att det är bekvämt att cykla och passar dina behov. Har du en sadel som du inte är nöjd med så blir cykelturen inte lika rolig. Hur fin utsikt eller roligt det än är att vara ute så kommer det vara något som blir jobbigt om du har en obekväm sadel. Det finns olika typer av sadlar beroende på vilken typ av cykel och vad du har din cykel till.

För stadscyklar som används när du gör vardagliga ärenden eller ska cykla på utflykter så brukar sadeln vara lite större. En sadel för stadscyklar där du har en mer upprätt sittställning så har sadeln ofta mer stoppning och mjukare. Det gör så att cykelturen blir bekvämare och att du inte ska behöva få ont när du är ute och cyklar. En sadel som är gjord för tävlingscyklar är smalare och hårdare. Det är för att de ofta har vadderade cykelbyxor och skulle det vara en mjuk sadel så kan det hämma blodcirkulationen. Även att deras trampfrekvens är högre och behöver mer rörlighet. Det är inte någon sadel som du har när det är en upprätt körställning då den förmodligen inte kommer att vara lika bekväm.

Sen finns det ett mellanting mellan dessa sadlar för trekking. Den ser mer ut som tävlingssadeln men är lite större och är lite mjukare. Du kan cykla länge men och i höga hastigheter. Du har också sadel för mountainbike, den ser ut som en sadel för tävlingscyklister men är gjord för att klara större påfrestningar.

Även smaken kan skilja sig mellan män och damer. Detta för att män har smalare sittben och därför kan tycka att en smalare sadel är mer bekvämare. Damer brukar föredra att ha en sadel som är större och mjukare för att tycka att det är mer bekvämt att cykla. Det finns olika sadlar för olika tillfällen och användningsområden. Vet du vilken typ av cykel du har och vad du använder din cykel till så är det lättare att välja sadel. Sen är det också vad du föredrar, vissa vill ha mjukare andra vill ha lite hårdare sadel så det är en smaksak.