Ringklockor

(2) 2 Produkter hittades

Rutnät Lista

Rutnät Lista


Till toppen

Ringklocka

Ringklocka är en klocka som sitter på cykeln oftast på styret. Det är för att uppmärksamma andra trafikanter när det behövs. Det kan vara så att du cyklar i stadstrafik och behöver göra personer som kanske befinner sig på din körbana eller andra cyklister uppmärksamma att du kommer. Ringer du i ringklockan så blir de andra cyklisterna medvetna om att du kommer och kan flytta på sig så att det inte sker någon olycka.

Det finns inte någon regel om hur din ringklocka ska se ut bara att den ska finnas på din cykel. Du kan alltså ha olika färger eller olika ljud och det är helt upp till dig. De flesta ringklockor är små och du har ett lite vred som du trycker till så kommer det ett ringande ljud från. Du fäster dem lätt genom att skruva fast den på cykeln och den tar inte stor plats alls. I Sverige är det vissa saker som måste finnas på din cykel när du färdas på den. Då cykeln anses som ett fordon så måste den ha viss utrustning för att vistas i trafiken. Du bör ha en cykelhjälm för att vara säkrare och klara av olyckor bättre men det är inget krav för de som är över 15 år. För att verka i trafiken ska cykeln ha ringklocka, belysning och bromsar som fungerar. Om du inte har det och vistas bland andra trafikanter så kan du bli bötfälld med upp till 500: -, pengar som du kan göra mycket roligare saker med. Se till att du är förberedd och allt fungerar när du ska ut och cykla.

Vi har allt för att du ska klara av och vara säker i trafiken. Hos oss hittar du enkla och stilrena ringklockor som du lätt kan montera på din cykel. Gör din cykel utrustad för att hantera alla situationer och det är mycket enklare att ringa på en ringklocka för att uppmärksamma omgivningen på att du kommer än att du ska skrika. För att kunna förhindra olyckor så är det en billig försäkring samt att det tar inte någon plats på din cykel att ha den där. Vi har allt för att du ska klara av och vara säker i trafiken.