Sadlar (8)

(8) 8 Produkter hittades

Rutnät Lista

Alltid lägst prisgaranti hos HelloRider

Lägst prisgaranti!

Vi strävar alltid efter att kunna erbjuda kvalitetscyklar till marknadens bästa pris. Skulle du mot förmodan hitta en av våra cyklar billigare någon annanstans, garanterar vi att matcha priset! Dubbelkolla bara att erbjudandet matchar våra villkor.

×

Kampanj just nu:FRI FRAKT PÅ ALLA VUXENCYKLAR

Enkel service

Annars gäller gratis hemleverans på alla vuxencyklar samt barncyklar över 5000:- som inte är rabatterade. Billigare cyklar samt nedsatta cyklar har en leveranskostnad på 299:-

×

Färdigmonterad vid leverans

Färdigmonterad vid leverans

Cykeln du får hem är färdigmonterad, det enda du behöver göra är att vända styret rätt och vinkla ut pedalerna innan du är redo för din första tur men din nya cykel. Skulle du hellre vilja få cykeln levererad till våra butiker i Stockholm eller Malmö är det självklart också möjligt.

×

Hos oss kan du känna dig trygg

30dagars betänketid

Hos HelloRider förstår vi att du vill inspektera din cykel noga när du fått hem den. Därför erbjuder vi 30 dagars betänketid. Detta ger dig massor av tid att tänka över ditt köp. Inte nöjd? Då kan du returnera din cykel.

×

Rutnät Lista


Till toppen

Sadel

En viktig del av cykeln är sadeln. Köper du en cykel så är det viktigt att det är bekvämt att cykla och passar dina behov. Har du en sadel som du inte är nöjd med så blir cykelturen inte lika rolig. Hur fin utsikt eller roligt det än är att vara ute så kommer det vara något som blir jobbigt om du har en obekväm sadel. Det finns olika typer av sadlar beroende på vilken typ av cykel och vad du har din cykel till.

För stadscyklar som används när du gör vardagliga ärenden eller ska cykla på utflykter så brukar sadeln vara lite större. En sadel för stadscyklar där du har en mer upprätt sittställning så har sadeln ofta mer stoppning och mjukare. Det gör så att cykelturen blir bekvämare och att du inte ska behöva få ont när du är ute och cyklar. En sadel som är gjord för tävlingscyklar är smalare och hårdare. Det är för att de ofta har vadderade cykelbyxor och skulle det vara en mjuk sadel så kan det hämma blodcirkulationen. Även att deras trampfrekvens är högre och behöver mer rörlighet. Det är inte någon sadel som du har när det är en upprätt körställning då den förmodligen inte kommer att vara lika bekväm.

Sen finns det ett mellanting mellan dessa sadlar för trekking. Den ser mer ut som tävlingssadeln men är lite större och är lite mjukare. Du kan cykla länge men och i höga hastigheter. Du har också sadel för mountainbike, den ser ut som en sadel för tävlingscyklister men är gjord för att klara större påfrestningar.

Även smaken kan skilja sig mellan män och damer. Detta för att män har smalare sittben och därför kan tycka att en smalare sadel är mer bekvämare. Damer brukar föredra att ha en sadel som är större och mjukare för att tycka att det är mer bekvämt att cykla. Det finns olika sadlar för olika tillfällen och användningsområden. Vet du vilken typ av cykel du har och vad du använder din cykel till så är det lättare att välja sadel. Sen är det också vad du föredrar, vissa vill ha mjukare andra vill ha lite hårdare sadel så det är en smaksak.