Cykelpedaler

(9) 9 Produkter hittades

Rutnät Lista

Alltid lägst prisgaranti hos HelloRider

Lägst prisgaranti!

Vi strävar alltid efter att kunna erbjuda kvalitetscyklar till marknadens bästa pris. Skulle du mot förmodan hitta en av våra cyklar billigare någon annanstans, lovar vi att matcha priset! Dubbelkolla bara att erbjudandet matchar våra villkor.

×

Landstäckande service

Enkel service

Utöver vårt redan etablerade servicenät hjälper vi dig gärna att hitta lokal service, oavsett var du bor, för att du alltid ska kunna känna dig trygg om något skulle hända med din cykel eller när det är dags för servicekontroll.

×

Färdigmonterad vid leverans

Färdigmonterad vid leverans

Cykeln du får hem är färdigmonterad, det enda du behöver göra är att vända styret rätt och vinkla ut pedalerna innan du är redo för din första tur men din nya cykel.

×

Hos oss kan du känna dig trygg

30dagars betänketid

Hos HelloRider förstår vi att du vill inspektera din cykel noga när du fått hem den. Därför erbjuder vi 30 dagars betänketid. Detta ger dig massor av tid att tänka över ditt köp. Inte nöjd? Då kan du returnera din cykel.

×

Rutnät Lista


Till toppen

Cykelpedaler

Cykelpedal

För de personer som använder cykeln som ett transportmedel och mer för pendling så är pedalerna något som finns men som du inte lägger ner så mycket tanke på. Men det finns många olika cykelpedaler att välja på och det som mycket annat så beror det på vad du ska använda cykeln till, vad du gillar och vad du tycker är bekvämt..

Pedalerna kommer från latinska pes som betyder fot, och syftar på att du styr eller manövrerar cykeln med hjälp av dina fötter. Det är med dem du gör så att cykeln går framåt. Du sätter foten på cykelpedalen och trampar så kommer du att komma framåt.

Vad för cykelpedal ska du välja?

För att kunna ta dig framåt så krävs det pedaler och vilken pedal du ska ha beror som sagt på smak. Som med cyklar så kommer det i många olika former, färger och material. Det finns exempelvis cykelpedaler i plast, stål, glasfiber och kolfiber. Om du tänker med på utseende än funktion så är det färg som du ska gå efter. Om du tar din cykling seriöst och cyklar i olika terränger och har någon mer specifik cykel för ett visst ändamål så ska du välja en trampa om passar dig mer.

För en vanlig stadcykel så trampar du nedåt för att komma framåt men en tävlingscyklist så fäster du skon på cykelpedalen för att på så sätt få ut det maximalt när du är ute och cyklar. Du kommer att kunna trycka på i hela trampsteget, nackdelen är att du behöver speciella skor som du kan fästa i pedalerna och det kan vara svårt att gå med sådana skor. Men att ha sådana pedaler som gör att du kan trampa i hela steget så är det lättare att inte halka på pedalerna om du exempelvis trycker på lite extra eller kör mountainbike. Pedaler är så pass viktig del av cykeln så det är bra att se över dem lite då och då. Om du fortfarande är osäker på vilken cykelpedal du ska ha så kontakta oss på kundservice via telefon, mail eller chatt. Vår personal är specialister på cyklar och kan svara på alla dina frågor och vi kan hjälpa dig till att hitta pedaler som passar din cykel, dina behov och stil.