Cykelpedaler

(4) 4 Produkter hittades
Chockerande priser

Rutnät Lista

Rutnät Lista


Till toppen

Cykelpedaler

Cykelpedal

För de personer som använder cykeln som ett transportmedel och mer för pendling så är pedalerna något som finns men som du inte lägger ner så mycket tanke på. Men det finns många olika cykelpedaler att välja på och det som mycket annat så beror det på vad du ska använda cykeln till, vad du gillar och vad du tycker är bekvämt..

Pedalerna kommer från latinska pes som betyder fot, och syftar på att du styr eller manövrerar cykeln med hjälp av dina fötter. Det är med dem du gör så att cykeln går framåt. Du sätter foten på cykelpedalen och trampar så kommer du att komma framåt.

Vad för cykelpedal ska du välja?

För att kunna ta dig framåt så krävs det pedaler och vilken pedal du ska ha beror som sagt på smak. Som med cyklar så kommer det i många olika former, färger och material. Det finns exempelvis cykelpedaler i plast, stål, glasfiber och kolfiber. Om du tänker med på utseende än funktion så är det färg som du ska gå efter. Om du tar din cykling seriöst och cyklar i olika terränger och har någon mer specifik cykel för ett visst ändamål så ska du välja en trampa om passar dig mer.

För en vanlig stadcykel så trampar du nedåt för att komma framåt men en tävlingscyklist så fäster du skon på cykelpedalen för att på så sätt få ut det maximalt när du är ute och cyklar. Du kommer att kunna trycka på i hela trampsteget, nackdelen är att du behöver speciella skor som du kan fästa i pedalerna och det kan vara svårt att gå med sådana skor. Men att ha sådana pedaler som gör att du kan trampa i hela steget så är det lättare att inte halka på pedalerna om du exempelvis trycker på lite extra eller kör mountainbike. Pedaler är så pass viktig del av cykeln så det är bra att se över dem lite då och då. Om du fortfarande är osäker på vilken cykelpedal du ska ha så kontakta oss på kundservice via telefon, mail eller chatt. Vår personal är specialister på cyklar och kan svara på alla dina frågor och vi kan hjälpa dig till att hitta pedaler som passar din cykel, dina behov och stil.