Cykeldäck

(3) 3 Produkter hittades

Rutnät Lista

Rutnät Lista


Till toppen

Cykeldäck

Däcken är en viktig del av din cykel. För att det ska ge bästa förutsättningarna och att du kan prestera bra så ska du ha ett däck för just din cykeltyp. Det finns en uppsjö av olika cykeldäck och att veta vilken som passar bra för din cykel kan vara svårt. Bra att veta är vad för cykel du har och hur du använder den. Har du en cykel som du använder för pendlingen så behöver du inte ha ett cykeldäck som ar lika mönstrade och breda som cykeldäcken som används för mountainbike. Mountainbike behöver sina bredare och mönstrade cykeldäck för att kunna manövrera runt bland stigar och trixiga banor utan att blir för halt eller att cykeldäcken går sönder när du cyklar över grenar och stenar. En racercykel har smala och inte mönstrade cykeldäck, detta för att du ska kunna få ut så mycket hastighet som möjligt.

En annan sak som är viktigt att veta innan du ska köpa ett cykeldäck är att du ska rätt storlek och det mäts i tum. Vet du att din cykel är exempelvis 28-tum så är det ett sådant cykeldäck som du behöver. Har du ett däck över så titta att det är rätt storlek. Om du skulle skruva på ett cykeldäck som inte är rätt storlek så kommer det inte att passa cykeln och det kan göra att cykeln går sönder.

Inne i däcket är det en slang. Denna slang är mer ömtålig än själva däcket och kan lätt gå sönder om du inte har rätt ckeldäck för din cykel och cykeltyp. Det är viktigt att innerslangen har samma diameter och bredd. Den kan också gå sönder om du cyklar på glas eller om det är för lite luft i cykeldäcket och du åker mot en vass kant eller dylikt. Oftast går inte cykeldäcket söner vilket betyder att du kan använda däcket igen men byta innerslangen.

Vi på HelloRider har allt för din cykel och så även däck. Sortimentet ändras hela tiden så kontakta oss på kundtjänst via telefon, mail eller chatt och se om vi kan hjälpa dig med dina frågor.