Stödben

(7) 7 Produkter hittades

Rutnät Lista

Alltid lägst prisgaranti hos HelloRider

Lägst prisgaranti!

Vi strävar alltid efter att kunna erbjuda kvalitetscyklar till marknadens bästa pris. Skulle du mot förmodan hitta en av våra cyklar billigare någon annanstans, lovar vi att matcha priset! Dubbelkolla bara att erbjudandet matchar våra villkor.

×

Landstäckande service

Enkel service

Utöver vårt redan etablerade servicenät hjälper vi dig gärna att hitta lokal service, oavsett var du bor, för att du alltid ska kunna känna dig trygg om något skulle hända med din cykel eller när det är dags för servicekontroll.

×

Färdigmonterad vid leverans

Färdigmonterad vid leverans

Cykeln du får hem är färdigmonterad, det enda du behöver göra är att vända styret rätt och vinkla ut pedalerna innan du är redo för din första tur men din nya cykel.

×

Hos oss kan du känna dig trygg

30dagars betänketid

Hos HelloRider förstår vi att du vill inspektera din cykel noga när du fått hem den. Därför erbjuder vi 30 dagars betänketid. Detta ger dig massor av tid att tänka över ditt köp. Inte nöjd? Då kan du returnera din cykel.

×

Rutnät Lista


Till toppen

Stödben

På de flesta cyklarna är det redan monterat ett stödben eller cykelstöd som du också kan säga. Det är den stödet som du drar ner och som gör att cykeln kan stå utan att luta den mot något eller att du lägger den på marken. Du har den oftast fäst mitt på cykeln eller så kan den vara på bakre hjulet. Vart den än sitter på cykeln så uppfyller den samma funktion och det är mer en fråga om smak och behov om vart den sitter.

Att ha stödben är en fråga om vad för typ av cykel och vad du använder din cykel till. Om du har en racercykel eller mountainbike så brukar de inte ha stödben, detta för att det kommer att störa dem under cykelturen. Racercyklar ska uppnå så hög hastighet som det går. För att det ska ske så skalas alla komponenter som inte är nödvändiga under själva rundan bort. På mountainbike så vill man inte ha några extra delar på cykeln som kan fasta i kvistar, stockar eller stenar när de är ute på trails eller i olika terränger. Om du har en motionscykel med en design som en sportcykel så kan cykelstödet sitta mer på bakhjulet. Det kan ge mer rörlighet och du har inte samma chans att fasta i stödet under cykelturen.

Vilket stöd som du ska ha spelar i stort oftast inte någon större roll, de alla uppfyller samma syfte. Men något som du kan tänka på är att en stor och tyngre cykel kommer att påverka stödet mer och det gör att du behöver att du ett stödben som är stabilt. Vi har stödben som du sätter på sidan av cykeln och som gör att cykeln kommer luta lite. Har du mycket tunga föremål så kan cykeln lättare att falla men det är stadiga stödben så du behöver inte oroa dig allt för mycket för det. Vikten på ett stödben är också liten så det kommer inte att kännas någon skillnad om du har stödet på eller cyklar utan. Cykelstödet kommer inte att märkas så om du tänker på design och stilen så är det inget som sticker ut eller ser konstigt ut. Ett stödben kommer att underlätta om du tar cykeln ofta och det är mer fördelar än nackdelar att ha det.