Cykelpumpar

(4) 4 Produkter hittades

Rutnät Lista

Rutnät Lista


Till toppen

Cykelpumpar

cykelpump

Att äga en egen cykelpump kan vara bra för du kan lätt pumpa däcken lite då och då för att inte riskera att det händer något med cykeln. Att pumpa cykeln och titta till dem regelbundet underlättar mycket, detta gör att det går lättare att cykla men också så att du inte förstör fälgarna och själva hjulet. Även om det är på landsvägskörning och du vill cykla snabbt så är det bra att hålla sig till vad som står på sidan av däcket. Att cykla på stenhårda däck är inte särskilt bekvämt och minsta lilla sten kan orsaka punktering. Att byta ett punkterat däck tar inte bara längre tid utan är också mer jobb än att ta fram en cykelpump och pumpa däcket. Äger du en mountainbike och gillar att cykla i skogen så är det bra att inte pumpa upp däcket för hårt, har du lite mindre luft så har du bättre kontroll över cykeln och din cykeltur blir behagligare och enklare. Hur mycket luft det ska vara i däcken är olika från olika modeller men det brukar oftast stå på sidan av däcket hur mycket som behövs. Har en stadscykel och känner att fälgarna går igenom ner till marken och det är hårt när du cyklar upp för trottoarkanter så behöver du se över däcken för att försäkra dig om att det är tillräckligt med luft så att inte hjulen förstörs.

Om du är en cykelentusiast så är det bra att titta till luften och ta fram en cykelpump minst en gång i veckan för det bästa lufttrycket och få ut det mesta av din cykeltur. Även när cykeln bara står och inte används så pyser det ut lite luft.

Med denna cykelpump så har du en tryckmätare på så att du kan hela tiden se hur mycket luft det finns i däcken. Det finns olika typer av ventiler, det är den lilla pliggen som sticker ut från däcket och för att kunna pumpa in luft så måste det vara en cykelpump med rätt ventil. Med denna Spectra cykelpump med tryckmätare så har du en multiventil som gör att du kan byta ventil så att den passar din cykel. Nu behöver du inte längre åka iväg till en cykelbutik för att få dina däck pumpade med rätt lufttryck.