Cykellampor

(3) 3 Produkter hittades

Rutnät Lista

Rutnät Lista


Till toppen

Belysning

Cykellampa

Att använda cykellampor och bekysning är bra inte bara för att du ska se vägen utan också så att andra trafikanter ska se dig. När det är mörkt ute så finns det en lag om cykellampor som är bra att veta när du utrustar din cykel med belysning.

• På en cykellampa bak så ska det vara en lampa som har rött sken och ska kunna ses upp emot 300 meter.

• På en cykellampa fram så ska det vara lampa som har ljusskenet vitt eller gult och kan ses upp emot 300 meter

• Det ska vara röd reflex bak på cykeln

• Det ska vara vitt reflex framtill

• Det ska vara vitt eller orangegul reflex till sidorna

Sen finns det också olika typer av belysning och det är upp till dig vad du föredrar. Förr var det mer vanligt med glödlampa men nu används nästan enbart LED-lampor. De har oftast bättre batteritid och ljusstyrka. Vilken typ av belysning som ska användas beror för vilket avseende som den ska användas. Är du ute på landsvägar eller vägar där det inte är upplyst är det bra att använda en cykellampa som lyser upp vägen och där mötande trafikanter också ser dig. Du får dock inte blända någon när du har en starkare cykellampa. Har du en starkare belysning så rikta dem mer nedåt så att du inte bländar andra trafikanter i ögonen. Sen finns det också de cykellampor som inte lyser upp i samma utsträckning men där trafikanter ser dig och denna typ av lampa är bra när du cyklar i områden där det finns gatubelysning som lyser upp.

Ska du ut i skogen för att köra på stigar så är det bra att ha en rejäl lampa som lyser upp stigen ordentligt och då kan det också vara bra att ha en pannlampa. Vår cykellampa Belysning X-Power 400 är bra för den kan du fästa både på styret men också på hjälmen eller så kan du ha två en på styret och på hjälmen för bästa resultat.

Vi har belysning för alla tillfällen, var sig du behöver cykellampa för att se eller om det är för att synas . Alla våra cykellampor är LED-lampor och drivs av batteri som är lätta att montera på och ta av.