Barncykelhjälm

(2) 2 Produkter hittades

Rutnät Lista

Rutnät Lista


Till toppen

Cykelhjälm barn

Cykelhjälm barn

Som med vuxna så sker många olyckor med cykel och även om du inte kan skydda ditt barn från olyckor kan du lindra dem med en cykelhjälm. Det finns en lag om cykelhjälmar för barn alla mellan 0-15 ska skyddas med en cykelhjälm. Du som vuxen får inte skjutsa någon under 15 år om de inte har en hjälm. Att skydda ditt barn kan vi alla säga är bland det viktigaste och köpa en cykelhjälm till ditt barn kan ibland vara svårt med alla märken och funktioner som finns. Här kommer några förklaring om vad de står för.

MIPS-cykelhjälm

Med MIPS-skydd så innebär det att hjälmen är har ett glidskikt som gör att islag och rotationer mot huvudet minskar kraftigt. Många olyckor ger slag mot huvudet och oftast kommer dessa slag från sidan och inte rakt framifrån. MIPS-skyddet gör att det först tar i hjälmen och glidskiktet gör att rotationen blir mindre och barnen klarar sig bättre.

Grönt Spänne

Många barnhjälmar som du kanske tittar på har ett grönt spänne, det betyder att hjälmen har ett till skydd. Barn glömmer kanske ta av sig hjälmen när de leker på lekplatser eller i skogen och cykelhjälmar är inte gjorda för att leka med. Du kan lätt fastna i klätterställningar och liknande. En barnhjälm med grönt spänne löses ut om ditt barn skulle fastna med hjälmen och förhindrar från kvävningsolyckor som kan uppkomma. De barncykelhjälmar som har grönt spänne passar barn mellan 0-7 år

CE-märkning

Alla hjälmar ska vara märkta med CE, vilket betyder att cykelhjälmen för barn har blivit godkänd och är säker att använda. Detta har vi på HelloRider så du behöver inte oroa dig om säkerheten på hjälmarna. Även när du är vuxen så ser vi att du bär en cykelhjäm, det är bra när du är ute med din racercykel eller mountainbike att skyddas sig ordentligt.

Storlek

Storleken på cykelhjälmen för barn ska vara så att den sitter på huvudet och inte ramlar av. Om den sitter på huvudet ska den inte åka bakåt och lämna pannan fri så köp inte en cykelhjälm som är för stor och något barnen ska växa in i. Då skyddar cykelhjälmen inte lika bra. Vilken design och färg är upp till barnen. Allra bäst är om det är en cykelhjälm barnen själva tycker är snygg och bekväm. Då är det större chans att barnen sätter på sig cykelhjälmen när de ska ut och cykla.