Cykelhjälmar

(6) 6 Produkter hittades

Rutnät Lista

Rutnät Lista


Till toppen

Cykelhjälm

Varför cykelhjälm?

Att använda cykelhjälm kan kännas klumpigt och att den är bara är i vägen och särskilt om du inte är van att använda en. Även om det inte finns någon lag om cykelhjälmar för vuxna så är det bra att använda en. Vi vill att du ska komma fram säkert från A till B utan att skada dig och att använda cykelhjälm är ett enkelt sätt att komma lindrigare undan om det skulle ske en olycka.

Cykelhjälm

Om olyckan är framme och du exempelvis ramlar är det stor chans att du slår i huvudet. Det kan få allvarliga konsekvenser. Cykelhjälmen hindrar inte från olyckan men den lindrar skadorna. Du kan exempelvis kollidera med någon, något eller så kan vägunderlaget orsaka olyckan. För att ge bäst skydd så ska en cykelhjälm sitta rakt på huvudet, alltså inte framåt- eller bakåtlutad för att ge bästa skydd. Vi har både billiga och snygga cykelhjälmar för att passa just dig. Det finns olika cykelhjälmar och olika märken och vilken av dessa cykelhjälmar som är bra är svårt att veta.

MIPS- cykelhjälmar

Det kan på vissa stå att cykelhjälmen har MIPS-skydd. En hjälm som har Mips-säkerhetssystem är framtagen av forskare på KTH i Sverige för att ge säkrare skydd när olyckan är framme. Denna teknik används mycket i skidsporten men också inom cykel. Förut har de flesta hjälmar enbart haft stötdämpning för slag mot huvudet framifrån men studier visar att de flesta smällar mot huvudet kommer från sidan och att hjälmarna tidigare inte skyddat mot dessa slag. Med Mips-skydd så finns det ett glidskikt inne i hjälmen som roterar lite om det kommer slag mot huvudet från sidan. Skyddet gör så att den reducerar kraften från kraftiga slag och rotation mot huvudet.

CE-märkning

Alla hjälmar ska vara märkta med CE, vilket betyder att cykelhjälmen har blivit godkänd och är säker att använda. Detta har vi på HelloRider så du behöver inte oroa dig om säkerheten på hjälmarna.

Lagar

Det finns en lag om cykelhjälmar men den omfattar barn och ungdomar mellan 0–15 år. Alla som är mellan 0–15 ska ha cykelhjälm när de cyklar. Det finns speciella barnhjälmar som är framtagna för de som är under sju år.