Cykelhjälmar

(12) 12 Produkter hittades

Rutnät Lista

Alltid lägst prisgaranti hos HelloRider

Lägst prisgaranti!

Vi strävar alltid efter att kunna erbjuda kvalitetscyklar till marknadens bästa pris. Skulle du mot förmodan hitta en av våra cyklar billigare någon annanstans, lovar vi att matcha priset! Dubbelkolla bara att erbjudandet matchar våra villkor.

×

Landstäckande service

Enkel service

Utöver vårt redan etablerade servicenät hjälper vi dig gärna att hitta lokal service, oavsett var du bor, för att du alltid ska kunna känna dig trygg om något skulle hända med din cykel eller när det är dags för servicekontroll.

×

Färdigmonterad vid leverans

Färdigmonterad vid leverans

Cykeln du får hem är färdigmonterad, det enda du behöver göra är att vända styret rätt och vinkla ut pedalerna innan du är redo för din första tur men din nya cykel.

×

Hos oss kan du känna dig trygg

30dagars betänketid

Hos HelloRider förstår vi att du vill inspektera din cykel noga när du fått hem den. Därför erbjuder vi 30 dagars betänketid. Detta ger dig massor av tid att tänka över ditt köp. Inte nöjd? Då kan du returnera din cykel.

×

Rutnät Lista


Till toppen

Cykelhjälm

Varför cykelhjälm?

Att använda cykelhjälm kan kännas klumpigt och att den är bara är i vägen och särskilt om du inte är van att använda en. Även om det inte finns någon lag om cykelhjälmar för vuxna så är det bra att använda en. Vi vill att du ska komma fram säkert från A till B utan att skada dig och att använda cykelhjälm är ett enkelt sätt att komma lindrigare undan om det skulle ske en olycka.

Cykelhjälm

Om olyckan är framme och du exempelvis ramlar är det stor chans att du slår i huvudet. Det kan få allvarliga konsekvenser. Cykelhjälmen hindrar inte från olyckan men den lindrar skadorna. Du kan exempelvis kollidera med någon, något eller så kan vägunderlaget orsaka olyckan. För att ge bäst skydd så ska en cykelhjälm sitta rakt på huvudet, alltså inte framåt- eller bakåtlutad för att ge bästa skydd. Vi har både billiga och snygga cykelhjälmar för att passa just dig. Det finns olika cykelhjälmar och olika märken och vilken av dessa cykelhjälmar som är bra är svårt att veta.

MIPS- cykelhjälmar

Det kan på vissa stå att cykelhjälmen har MIPS-skydd. En hjälm som har Mips-säkerhetssystem är framtagen av forskare på KTH i Sverige för att ge säkrare skydd när olyckan är framme. Denna teknik används mycket i skidsporten men också inom cykel. Förut har de flesta hjälmar enbart haft stötdämpning för slag mot huvudet framifrån men studier visar att de flesta smällar mot huvudet kommer från sidan och att hjälmarna tidigare inte skyddat mot dessa slag. Med Mips-skydd så finns det ett glidskikt inne i hjälmen som roterar lite om det kommer slag mot huvudet från sidan. Skyddet gör så att den reducerar kraften från kraftiga slag och rotation mot huvudet.

CE-märkning

Alla hjälmar ska vara märkta med CE, vilket betyder att cykelhjälmen har blivit godkänd och är säker att använda. Detta har vi på HelloRider så du behöver inte oroa dig om säkerheten på hjälmarna.

Lagar

Det finns en lag om cykelhjälmar men den omfattar barn och ungdomar mellan 0–15 år. Alla som är mellan 0–15 ska ha cykelhjälm när de cyklar. Det finns speciella barnhjälmar som är framtagna för de som är under sju år.