Beställningsprocessen

Om du planerar att köpa en ny cykel så är det viktigt att du är förberedd. Ibland kan det kännas svårt att orientera genom den enorma cykeldjungeln. För att hjälpa dig hitta rätt cykel för din budget och dina behov, så har vi här samlat några användbara tips som är bra att ha i åtanke inför ett cykelköp.

Var ska jag börja?

Grattis! Att läsa och samla information online är bara det ett bra första steg i din köpprocess. Hos oss på HelloRider har du tillgång till massvis av information om olika cykelmodeller, material, storlekar med mera. Så fortsätt läsa, och om du känner att du behöver mer detaljerad information så kan du klicka runt på hemsidan och hitta massa bra information om cyklar och cykelrelaterade ämnen. 

Behov, budget och storlek

En bra utgångspunkt är att ställa dig själv följande frågor inför ett cykelköp: 

1. Vad vill jag uppnå med min cykel?

Tänk noga på vad din cykel ska användas till och vilka funktioner som är viktiga för dig. Vill du ha en smidig och snygg cykel som kan användas på daglig basis för pendling mellan arbete och fritid? Då kanske en citybike är ett bra val. Är du däremot på jakt efter en mer flexibel cykel som funkar både i stad och för träning? Då kanske en hybridcykel passar dig bättre. Olika cyklar har olika syften, så det är viktigt att tänka på vad just din cykel ska användas för.

2. Hur ser min budget ut?

Fundera på hur mycket pengar du är villig att lägga ut på din nya cykel. Här kommer återigen ditt behov med cykeln vara avgörande. Satsa på att investera i en cykel som passar dina behov och undvik att lägga pengar på specialfunktioner som du inte har användning av. Exempelvis, om du vill ha en cykel som funkar till den vardagliga pendlingen så behöver du inte kosta på dig dyra växelgrupper eller en fjädrad framgaffel. Hos HelloRider kan du dessutom alltid filtrera enligt pris, så du kan vara säker på att hitta cyklar i din prisklass.

3. Vilken cykelstorlek är rätt för mig?

Cykelstorlek är en annan faktor som är viktig att tänka på. En bra cykel som är för liten eller för stor kommer vara obekväm och inte tillåta dig att få ut det mesta av cykeln. Klicka här för att läsa mer om ramstorlekar och få hjälp att hitta rätt cykelstorlek för din kropp. Därefter är det bara klicka hem den för testprovning eller besöka vårat testcenter i Stockholm.

Beställning av cykeln

När du har hittat en cykel som passar dina behov, din budget och som finns tillgänglig i din storlek så är det dags att klicka hem den. Köpprocessen är både snabb och enkel.  

För att beställa hem cykeln du har valt så klickar du på den orange knappen ”Lägg i varukorg” på cykelns profil, därefter har du möjligheten att välja ett servicepaket till din cykel. Efter det klickar du på den orange knappen ”Gå till kassan”  där du kommer vidare till nästa sida och du kan fylla i dina uppgifter. När alla detaljer är korrekt ifyllda och du har läst och accepterat villkoren, så klickar du på den orange knappen ”Slutför köpet”. Kom ihåg att dubbelkolla att den email du angivit är korrekt. Vid godkänd beställning kommer du nämligen få en orderbekräftelse skickad via mail, tillsammans med våra köpvillkor.

Allt klart? Härligt! Nu är det bara att luta dig tillbaka och vänta på att din fina nya cykel anländer!