Elcykelexpert

Johan

Välkommen! På den här sidan får du lära dig allt om elcyklar. Läs mer om olika motorsystem, batterier och andra viktiga aspekter om elcyklar. Allt du behöver veta och vill få svar på, finns på den här sidan!

Klicka här för att se våra elcyklar

Cyklar som levereras med en hjälpande hand? Då är det elcyklar vi pratar om! Elcyklar, även kallade e-bikes är helt etablerade idag och mer populära än någonsin. Tills relativt nyligen var försäljningen av elcyklar fokuserad mot personer över 60 år, men idag finns det också stor efterfrågan från yngre åldersgrupper.

För många vana cyklister och även för en stor del nyfikna, har elcykeln fått ett rejält försprång på marknaden. En elcykel förenklar för cyklisten att ta sig längre sträckor utan att trötta ut sig. Man kan därför skämtsamt säga att man åker snålskjuts med en elcykel. Fördelen med en elcykel är...

När du väljer en elcykel kan du välja mellan tre typer av motorer; framhjulsmotor, centrerad motor och bakhjulsmotor. Den typ av motor du bör välja beror delvis på var och hur du ska cykla. Här kan du läsa mer om motorsystemens skillnader och styrkor. En cykel med framhjulsmotor...

Den viktigaste delen av din elektriska cykel är såklart motorsystemet. Det finns olika typer av motorsystem, var och en med sina unika egenskaper. Det mest kända systemet är Bosch motorn, men det finns massor av andra alternativ. I den här artikeln hittar du funktioner…

När du köper en ny elcykel är det viktigt att hålla räckvidden i åtanke. Detta speglar sig i hur många kilometer du kan köra på ett fulladdat batteri, utan att ladda emellan. Distansen en cykel kan ta sig beror helt på cykeln själv (motor och batteri), men…

Din elcykels batteri ger motorn strömmen den behöver när du är ute och cyklar. Eftersom batteriet driver cykeln så kommer du behöva ladda den så småningom, precis som din mobil.

En elcykel skulle inte vara en elcykel utan sin pedalassistans. Graden av hur mycket assistans du får bestäms av en sensor, som anger den mängd motorn måste assistera dig med.

Utan display och styrning kan du inte använda en elcykel eller ändra dess inställningar. Med displayen får du inte bara tillgång till funktioner för att styra din elcykel, utan även viktig information. Här är de typer av displayer, funktioner och visningsalternativ kort beskrivet.

Med en barnstol på cykeln så kan du umgås och cykla på en och samma gång. Men hur fungerar det på en elcykel? Kan du montera en barnstol på en elcykel? Är det säkert att ha en barnstol på elcykeln? Här hittar du svaren på dessa frågor.

Tack vare de fantastiska elcyklar som vi erbjuder når du högre hastigheter utan större anstängning. Därför är det extra viktigt att din elcykel kan ge en säker inbromsning när det går snabbt. Lyckligtvis finns det flera olika bromssystem och här kan du hitta mer information om dem.

Växlarna är en viktig del av en cykel. Det finns två olika grupper, invändiga (Nav) växlar och utvändiga växlar. Vilket växelsystem cykeln är utrustad med beror på vilken typ av cykel du väljer. Den mer alldagliga stadscykeln har generellt invändiga växlar, medan hybridcyklar och mountainbikes har utvändiga växlar.

Det invändiga (Nav) växelsystemet NuVinci har lämnat svårigheter med att hitta en jämn kadens (trampvarv per minut) i det förflutna. Den här amerikanska uppfinningen erbjuder steglös växling som kontrolleras med ett vridreglage på styret. Ursprungligen var NuVinci avsedd för vanliga cyklar, men dessa…