Sportcyklar

(415) 415 Produkter hittades
Utförsäljning

Rutnät Lista

Rutnät Lista


Till toppen

Sportcyklar

Sportcykel

Sportcyklar är cyklar som har en annan sittposition än stadscyklarna, vilket gör att du kan använd den till fler och andra användningsområden. Oftast har sportcyklarna en mer framåtlutande sittposition som är bättre när du använder cykeln i andra miljöer än stadsmiljö. Det kan exempelvis vara så att du vill ha en cykel som ska klara av motionsrundorna och pendlingen till jobbet, då är en sportcykel med en mer hybrid design ett bra val. Där har du komforten och ergonomiska utformningen men också egenskaperna som behövs när du cyklar på landvägar eller i skogen.

Sen finns det cyklarna som är utformade för specifika ändamål så som några av våra racercyklar och mountainbikes. Där är komponenterna utformade för att klara av terrängen på bästa sätt. Att använda dessa cyklar för något annat än vad de är tillverkade för kan göra att de tappar sina egenskaper och du kommer inte få ut samma resultat.

Bra att veta när du ska välja sportcykel

Viktigt att veta när du ska köpa en sportcykel är att du alltid köper en efter dina mål och behov, på detta sätt kommer du att få bättre resultat och det är roligare att cykla. Även priserna kan vara olika beroende på vad för sportcykel som passar dig. En dyrare kan vara bra om du tar din cykling seriöst och satsar på att vinna tävlingar medan om du vill ha en för motionsrundorna så kan det räcka med en billigare cykel som inte har alla special-komponenter.

Idag finns det ett brett sortiment av sportcyklar. Det finns sportcyklar dam, sportcyklar herr och sportcyklar barn. Alla dessa kategorier har egenskaper som är anpassade för just olika kroppstyper så som damcykeln har oftare kortare ram som gör att handtaget sitter närmare, detta för att många kvinnor har kortare överkropp och armar än vad män har. Att använda en sådan cykel som är mer anpassad för just din kroppstyp gör att du kommer få ut bättre resultat och kan prestera mer, men när det gäller cyklar så är det smaken och vad som känns bäst viktigare. Se till att testa ut en cykel om du känner dig osäker, vi på HelloRider har möjlighet att få de komponenter som passar bra till dig.

Här är några av våra vanliga sportmodeller:

  • Racercyklar
  • Mountainbike
  • Hybridcyklar
  • Vill du har mer hjälp att välja din sportcykel?

    Har du fler frågor när det gäller att köpa sportcyklar så tveka inte att höra av dig till vår kundtjänst, de är specialister på cyklar och hjälper dig genom hela processen.