Mountainbikes / MTB

(154) 154 Produkter hittades

Rutnät Lista

Alltid lägst prisgaranti hos HelloRider

Lägst prisgaranti!

Vi strävar alltid efter att kunna erbjuda kvalitetscyklar till marknadens bästa pris. Skulle du mot förmodan hitta en av våra cyklar billigare någon annanstans, lovar vi att matcha priset! Dubbelkolla bara att erbjudandet matchar våra villkor.

×

Landstäckande service

Enkel service

Utöver vårt redan etablerade servicenät hjälper vi dig gärna att hitta lokal service, oavsett var du bor, för att du alltid ska kunna känna dig trygg om något skulle hända med din cykel eller när det är dags för servicekontroll.

×

Färdigmonterad vid leverans

Färdigmonterad vid leverans

Cykeln du får hem är färdigmonterad, det enda du behöver göra är att vända styret rätt och vinkla ut pedalerna innan du är redo för din första tur men din nya cykel.

×

Hos oss kan du känna dig trygg

30dagars betänketid

Hos HelloRider förstår vi att du vill inspektera din cykel noga när du fått hem den. Därför erbjuder vi 30 dagars betänketid. Detta ger dig massor av tid att tänka över ditt köp. Inte nöjd? Då kan du returnera din cykel.

×

Rutnät Lista


Till toppen

Mountainbike/MTB

mountainbike

Slår ditt hjärta snabbare när du tänker på fart och spänning? Älskar du frisk luft i kombination med leriga spår, skarpa svängar och slingrig skog? Vad bra, det finns nämligen oändligt mycket kuperad natur i Sverige där du kan testa dina mountainbike-färdigheter så mycket du bara orkar och om du är ute efter att köpa en ny mtb-cykel så har du kommit till rätt plats!

HelloRider vill inget hellre än att hjälpa dig i ditt mountainbike-äventyr. Oavsett om du söker en hardtail eller heldämpad mtb, mountainbike för asfalt, skog, grus eller gräs, oavsett tidigare erfarenheter och oavsett plånbok kommer vi göra vårt yttersta för att hjälpa dig hitta din nya mountainbike hos oss. Vi på HelloRider är återförsäljare av ett stort urval av kvalitetscyklar vilket i högsta grad även gäller för våra mountainbikes där vi har ett brett urval från de populäraste märkena.

Mountainbike eller MTB?

Kärt barn har många namn. Om du är nyfiken av att köpa en mountainbike så har du säkert stött på termen ”MTB” eller ”MTB-cykel”, vilken vid första anblick kan verka förvirrande. MTB är en förkortning för mountainbike, och används flitigt av utövare, branchfolk och yngre generationer. Folk säger ofta MTBs framför mountainbikes, men för säkerhets skull kan vi förtydliga att det är precis samma sak! Du hittar alla våra MTBs/mountainbikes på denna sida.

Köp av mountainbike

Innan du kastar dig ut i djungeln av mountainbikes är det en god idé att tänka igenom och undersöka vilka förväntningar och behov du har. Vill du ha en high performance mountain bike med en ultralätt ram och högkvalitativa komponenter som klarar även de svåraste underlagen? Eller kanske en nybörjarvariant att bara ha kul i skogen med?

Oavsett om du är nybörjare eller expert cykel MTB eller mountainbike 29 har vi rätt cykel för dina behov. Ta hjälp av våra filter för att sortera mellan dina olika preferenser så att du har störst chans att hitta precis vad du söker. Se även vårt stora utbud av cyklar, utöver våra många fina mountainbikes. Hos HelloRider har vi alltid en cykel för dig. Vår kunniga personal står vi alltid redo att svara på dina frågor om mountainbikes och alla typer av cyklar genom telefon, mail eller chat.

Vanliga mountainbikes

Har du redan erfarenheten av mountainbike och ställer allt fler krav på din cykel? Då är du nog redo för nästa steg! Dessa är de fyra vanligaste typerna av mountainbikes:

  • Hardtail-MTB- Hardtail-entusiaster älskar en lätt cykel med en fjädrad framgaffel som kan ta många stötar. En hardtail-mountainbike passar den som vill ha en snabb cykel, med låg vikt och som inte kräver för mycket underhåll.
  • All-mountain-MTB - All-mountain är valet för dig som gillar att cykla över berg, både uppför och nerför. Dessa mountainbikes är utformade för att vara effektiva i uppförsbackar, men bekväma i nerförsbackar.
  • Enduro-MBT- Om du vill ha en mountainbike som kan trampa uppför en backe, men även går ordentligt snabbt utför och klarar hårdare stötar så är nog en Enduro-mountainbike valet för dig. Denna mountainbike är utrustad med fjärding och gaffelvinkel som klarar nerförsbackar och svår terräng utan problem.
  • Downhill mountainbike– Ännu mer extremt än Enduro mountainbikes är heldämpade downhill mountabikes. Att köra upp är inte riktigt ett alternativ på en downhill-mountainbike, men ner är en stor fest! Dessa gravitetscyklar är utformade för att fånga upp stora slag på vägen ner och åka riktigt snabbt.

Mountainbike dam och herr

Män och kvinnor har ofta annorlunda kroppsform. Därför har de flesta mountainbiketillverkarna specialutformat cyklarna så att de ska passa mäns och kvinnors geometri. Så att kvinnor såväl som män ska få maximal kraftöverföring och perfekt ramstorlek och avstånd mellan pedaler, styre och sadel. Förutom dessa anpassningar efter kvinnans anatomi, så är dam och herr mountainbikes mer eller mindre likadana!

Det finns också mountainbike som är anpassade som exempelvis mountainbike dam där ramen är lite mindre för att gör det lättare för de med kortare överkropp och armar. Även mountainbike barn finns där däcken är mindre och är tillverkade för att passa just barn.