Monark cyklar

(1) 1 Produkt hittades
Monark cyklar

Rutnät Lista

Rutnät Lista


Till toppen

Monark cykel

Monark cykel

Cykelmärket Monark startade i Varberg 1908 av Birger Svensson. Under sin över hundraåriga historia har märket hunnit med att byta namn till ”Svenska Cykelfabriken” såväl som tillbaka till Monark 1939. Fabriken ute i Varberg har under denna period hunnit bli en av norra Europas största tillverkare av tvåhjulingar, cyklar, mopeder och motorcyklar med en kapacitet av ca 1 000 olika sorters produkter per dag. Märket tillhör än i dag en av de ledande märkena i Sverige och ingår i koncernen Cycleurope.

”En livscykel”

En Monark cykel är utformad och tillverkad med mottot ”En livscykel”. Märket själva beskriver mottot med att livet förändras, du går igenom många olika faser och ingen är den andra lik. Men genom alla dessa faser består en Monark cykel med tidlös design och hållbara komponenter gjorda för nordiska klimat.

Monark Karin

Den äldsta och mest klassiska ramtypen från svenska cykelmärket är Karin. Själva designen och cykeln skapades för över hundra år sedan. Det låga insteget och klassiska utseendet med pakethållare, svängd ram och elegant korg. En modell som lever vidare än i dag i bland annat spännande limited edition varianter.

Svensk kvalitet

En Monark cykel är gjord för nordiska klimat och förhållanden och kommer i många olika varianter såsom barncyklar, citybikes, elcyklar, hybridcyklar och retro cyklar. Tidlösa designer som aldrig går ur mode och med solida ramar som håller länge och väl. Tanken är att du ska kunna behålla cykelns ram och byta delarna runtomkring och på detta viset kunna få en cykel som flera generationer kan använda sig av. En Monark cykel består av alla tänkbara komponenter som man kan tänkas vilja ha som stänkskärmar, korg, stödben, korg, lågt eller högt insteg, belysning fram- och bak, samt hjul med bra rullkapacitet.

Olika modeller

Är du ute efter en citybike, gjord för stadskörning, kan vi bland annat rekommendera att du kollar in klassiska Karin. Vi rekommenderar även Eleonora med ett lågt insteg, eller varför inte Thor eller Kalle. Båda har riktigt häftig design, Thor har pakethållare bak och Kalle har pakethållare fram. Om du är ute efter en elcykel kan vi rekommerndera Ellert och Ellinor med mycket klassiska utseenden och designer, tillsammans med utmärkta transportmöjligheter. En version av Karin finns självklart även det i E-Karin.