Merida elcyklar

(6) 6 Produkter hittades
Elcyklar

Rutnät Lista

Rutnät Lista


Till toppen

Merida cykel

Cykelmärket grundades av Ike Tseng, en visionär som under en resa i USA i början av 1970-talet upptäckte en cykelverkstad som utanpå dörren hade en lapp som beskriver hur de inte accepterade och utförde reparationer på cyklar från Taiwan, då verkstaden ansåg att de helt enkelt hade alldeles för dålig kvalitet och det fanns ingen mening med att utföra reparationer på dessa cyklar. Detta irriterade Tseng som redan 1972 var igång med sin första tillverkningsanläggning för sitt företag Merida Industry Co, Ltd.

Namnet kan översättas från de tre stavelserna ”Me-Ri-Da”, och betyder att cykelmärkets intentioner är att tillverka endast vackra och högkvalitativa produkter som gör det möjligt för alla att ta sig fram till deras desination på ett så komfortabelt sätt som möjligt. Utvecklingen slutade inte där utan 1988 togs nästa stora steg framåt och det självständiga märket Merida tog plats med filosofin av filosofiska och internationellt erkända cyklar. Märket fortsätter att utvecklas och firade 25 år 2013. Numera kombineras design produktion och kompetens från Taiwan med erfarenheten hos tyska utvecklingscenter. I Stuttgart, Tyskland arbetas det kontinuerligt med nästa generations Merida cyklar av högkvalificierade tekniker. Det moderna testlabbet, omfattande verkstad och nära samarbete med professionella idrottare kan produktionen testas nogrannt och ständigt utvecklas. På detta viset arbetar produktionen med att förfina befintliga koncept och genom att utveckla nya konstruktioner.

Över tid har listan över cykelmärkets innovationer och produkter blivit att längre. Märket var bland annat en av de första tillverkarna som producerade aluminiumramar med Hydroforming System-teknik. Genom att injicera varm olja under högt tryck kan aluminiumet tillverkas i väldigt tilltalande former. Detta resulterar i högkvalitativa och moderna aluminiumformer som man kan se i märkets cyklar och mountainbikes. Prestanda och komfort ges även stor uppmärksamhet när det kommer till företagets produkter.

En Merida cykel kommer i väldigt många olika varianter, kategorier och modeller. Från hybridcyklar, mountainbikes, racercyklar, citybikes till elcyklar och barncyklar. Producerade med högkvalitativa komponenter, häftiga färgteman och aggresiva designer. Beroende på modell har en Merida cykel olika sorters funktioner och egenskaper såsom insteg, pakethållare och geometri. En cykel från märket garanterar versatilitet, läckra färgteman och smarta funktioner. En cykel från märket förkroppsligar märkets motto: ”More passion, more bikes”. Cykel med passion!