Liv cyklar

(43) 43 Produkter hittades

Rutnät Lista

Rutnät Lista


Till toppen

Liv cykel

Liv är det första cykelmärket som är helt och hållet desginat och dedikerat för den kvinnliga kroppen. Märket erbjuder kollektioner och produkter som är designade specifikt för kvinnliga cyklister. Från fint designade cyklar till premium cyklar. Oberoende av erfarenhet från cykling och personlig cykelstil, strävar märket för att erbjuda de bästa produkterna för att hjälpa tjejer och kvinnor att upptäcka nya möjligheter genom cykling. Numera finns det mer än ett alternativ på marknaden för kvinnliga cyklister. Från växlingssystem till cyklar, mer produkter blir ständigt producerade och utvecklade för att passa den kvinnliga kroppen.

Liv däremot har filosofin och grundtanken att tillverka och producera cyklar från idéstadie till färdig produkt med kvinnor i tanken. Märket är samarbetspartner till Giant och dess cykeltillverkning. Men cyklarna är helt och hållet separerade från varandra. Ett team av designers och ingenjörer arbetar för att noggrannt utveckla och tillverka varje rör och dess längd, till varje vinkel av cykeln, för att få en produkt som är så specifikt utformad för kvinnokroppen som möjligt. Varje Liv cykel är utformad för att maximera komfort, balans och manövrering som passar precis den cykeltypen. Samarbetet med Giant kommer dock tillhanda då teknologin däremellan utbytes. Maestro Suspension till off-road cyklar och Advanced-Grade Composite Technology till kolfiber ramarna.

En Liv cykel utformad för kvinnor, gentemot en modell utformad för män, skiljer sig då en kvinna inte kommer känna sig lika komfortabel eller effektiv med en modell utformad för en man. Anatomin mellan könen skiljer sig och cykelmärket kom fram till slutsatsen att kvinnor behöver ett alternativ ute på marknaden som är mer komfortabelt och passande än herrcyklar och unisex cyklar. Den största skillnaden i en cykel tillverkad för kvinnor är att ramgeometrin mellan överkroppen benen är olika. Justering av denna längd kommer göra att kvinnan blir bättre balanserad på cykeln. På en Liv cykel kommer du slippa att vara för mycket framåtböjd när du cyklar gentemot vad du hade varit i det fall du hade cyklat på en herrcykel.