Remdriven Cykel

(14) 14 Produkter hittades

Rutnät Lista

Rutnät Lista


Till toppen

Remdriven Cykel

En remdriven cykel är ett revolutionerande alternativ till den traditionella cykelkedjan. Drivsystemet, som ofta kallas för remdrift, ersätter den ursprungliga och oftast smutsiga cykelkedjan med ett extremt hållbart bälte av kol. Fördelarna med en remdriven cykel är att drivsystemet är i princip helt underhållsfritt.

Fördelarna med en remdriven cykel

Inget underhåll

Väljer du att cykla med en remdriven cykel behöver du aldrig mer oroa dig för smutsiga byxben. Med en vanlig kedjedriven cykel måste kedjan smörjas för smidig cykling. Kedjeolja bidrar på nolltid till svarta händer och byxor. En cykel med remdrift kräver ingen olja alls för att göra cykelturen smidig. Remmen behöver knappt spännas och rengöringen av bältet är också superlätt! Du bara torkar eller tvättar sanden av.

Längre varaktighet

En rem varar i genomsnitt fyra gånger så lång tid som en traditionell kedja. Detta betyder att du inte behöver oroa dig för att ersätta söndriga kedjor då du har en cykel med remdrift.

En remdriven cykel är snabbare

Remmen på en cykel remdrift är utrustad med släta s.k. trappor, vilket gör att motståndet är mindre än med en cykelkedja. Detta betyder att du lättare kan nå höga hastigheter med mindre kraft.

Tyst som en mus

Traditionella cykelkedjor börjar med tiden för allt mer ljud. En remdriven cykel för inget ljud och är tyst som en mus. Trevligt eller hur?