Elektrisk citybike

(129) 129 Produkter hittades

Rutnät Lista

Alltid lägst prisgaranti hos HelloRider

Lägst prisgaranti!

Vi strävar alltid efter att kunna erbjuda kvalitetscyklar till marknadens bästa pris. Skulle du mot förmodan hitta en av våra cyklar billigare någon annanstans, lovar vi att matcha priset! Dubbelkolla bara att erbjudandet matchar våra villkor.

×

Landstäckande service

Enkel service

Utöver vårt redan etablerade servicenät hjälper vi dig gärna att hitta lokal service, oavsett var du bor, för att du alltid ska kunna känna dig trygg om något skulle hända med din cykel eller när det är dags för servicekontroll.

×

Färdigmonterad vid leverans

Färdigmonterad vid leverans

Cykeln du får hem är färdigmonterad, det enda du behöver göra är att vända styret rätt och vinkla ut pedalerna innan du är redo för din första tur men din nya cykel.

×

Hos oss kan du känna dig trygg

30dagars betänketid

Hos HelloRider förstår vi att du vill inspektera din cykel noga när du fått hem den. Därför erbjuder vi 30 dagars betänketid. Detta ger dig massor av tid att tänka över ditt köp. Inte nöjd? Då kan du returnera din cykel.

×

Rutnät Lista


Till toppen

Elektrisk citybike

En elektrisk citybike är ett väldigt populärt val av elcykel. Även kallad stadscykel, är en cykel utformad för stadskörning och urbana miljöer. Oftast kännetecknas dessa cyklar av deras upprätta körposition och sittställning som är väldigt ergonomisk. Denna körställning är dessutom den minst fysiologiskt krävande för din rygg och handleder. Att sitta upprätt är dessutom idealt i stressig stadsmiljö där mycket trafik och människor samlas, då du får en bättre överblick över din omgivning och kan navigera dig på ett smidigt och enkelt sätt. Förutom sittställningen kännetecknas stadscyklar av dess höga praktiska egenskaper såsom pakethållare och korgar.

En citybike är ett riktigt bra alternativ att använda till exempelvis shoppingrundan med sina praktiska egenskaper och låga insteg. Designmässigt karaktäriseras en klassiska citybike av dess retro utseende. Det klassiska utseende oftast i mer modernare tappning ger väldigt fina blandningar av gammalt och modernt vilket tilltalar väldigt många människor.

En elektrisk citybike har en elmotor antingen placerad i framhjulet, bakhjulet eller i mitten av cykeln vid pedalerna. Var ditt motorsystem är placerat är upp till din egna preferens. De olika placeringarna ger dig en skillnad i vilken känsla du får av ditt aktiva stöd som kommer från de el-assisterade motorsystemet. Exempelvis så kommer ett motorsystem placerat i framhjulet ge dig känslan av att bli dragen framåt när du cyklar med motorassistans. Ett system i bakhjulet ger känslan av att få ett tryck i ryggen när du är ute och kör med den eldrivna motorn. Slutligen så kommer ett system placerat i mitten av elcykeln, ge ökad pedalkraft när du är ute och cyklar. Vanligtvis har en elcykel ett par olika assistansnivåer med den eldrivna motorn som bestämmer hur mycket stöd som är möjligt att få. Ibland vill du ha mycket stöd, ibland vill du ha lite stöd. Vanligt är även att en elektrisk citybike kommer med en walk assist-funktion. Detta innebär att du kan gå jämte dig elcykel och rulla den upp till en hastighet av 6km/h med syftet att göra det enklare för dig att gå med din elcykel utan att det känns jobbigt och tungt.

En elektrisk citybike är ett väldigt bra transportmedel som får alltmer populäritet bland det svenska folket. Med en elektrisk citybike kommer du få tillbaka körglädjen och orken till att cykla oftare. En elcykel gör så att du kan cykla längre och snabbare – med mindre ansträngning! Perfekt för pendlingen och längre turer. Kan du dessutom ställa bilen och välja cykeln framför som transportmedel gör du dessutom under för din hälsa och medverkar till ett bättre klimat.