Elcyklar

(22) 22 Produkter hittades
Sensommar rabatter

Rutnät Lista

  • BH Easygo Big Bud 2018 BH Easygo Big Bud 2018 Sensommar rabatt Spara 2390,- Normalt pris 15959,- Our price 13569,- Fri frakt! Spara 2390,-
  • Elcykel guide

    Elcykel Guide

    Behöver du hjälp att hitta rätt elcykel? Se då till att ta hjälp av vår unika elcykel-guide!

    Starta guiden
  • Crescent Elir 2018 Crescent Elir 2018 Sensommar rabatt Spara 2846,- Normalt pris 18995,- Our price 16149,- Fri frakt! Spara 2846,-
Democyklar
Democyklar

Rutnät Lista


Till toppen

Elcykel/ e-bike

Elcykel

Elcyklar, eller e-bike som de även kallas, har fullständigt exploderat i popularitet de senaste åren. Allt fler människor inser de stora fördelarna som en elcykel har när det kommer till cyklandet. En elcykel är ett miljövänligt alternativ av transportmedel som gentemot bilar och bussar inte har negativ påverkan på vår miljö och människors hälsa. Elcyklar är dessutom väldigt bra till den dagliga pendlingen. Över tid är det även en bra ekonomisk investering då en elcykel är billig i drift.

För oss människor är det viktigt att bibehålla en aktiv livsstil för att må bra och förebygga skador och sjukdomar. Speciellt när vi har en såpass stillasittande livsstil, bland annat som när vi sitter ned på kontoret hela dagarna. En elcykel ser till att du rör på dig varje dag och tillgodoser dina behov av att röra dig. Med en elcykel orkar du cykla både längre och snabbare utan att behöva bli trött. Vilket är utmärkt för dig som har lite längre till jobbet. Det aktiva stödet du får från din elmotor kommer göra att du inte heller kommer anlända till exempelvis jobbet trött, utmattad och svettig.

Beroende på dina önskemål och vad du söker efter så finns det en del saker som du kan behöva tänka på när du köper en elcykel. Dels behöver du fundera på hur pass lång räckvidd du vill ha när det kommer till batteriet. Ett större batteri ger generellt sett en större räckvidd. Vilket innebär att du kan cykla längre med assistans från motorn på en laddning.

Sedan kan det vara bra att tänka på placeringen av motorsystemet. Den eldrivna motorn kan sitta antingen i framhjulet-, bakhjulet eller vara placerad i mitten av cykeln vid pedalerna. Känslan av assistans förändras gentemot var stödet kommer ifrån. En motor i framhjulet ger dig känslan av att du dras framåt. En motor i bakhjulet ger känslan av att du får ett tryck i ryggen, och slutligen en motor placerad i mitten av cykeln ger dig ökad pedalkraft när du är ute och cyklar.

Elcykelpremien

Denna premie innebär att du får 25% av pengarna tillbaka när du köper en elcykel av regeringen. Ansökan sker till Naturvårdsverket och det är först till kvarn som gäller! Totalt sett är det 350 miljoner kronor som är avsatta för detta ändamål.

Om du har några frågor gällande cyklar med elmotor eller ansökan för elcykelpremien så tveka inte att kontakta oss på HelloRider och våra elcykelexperter. Du kan nå oss via email, telefon eller chatt.