Elcyklar

(2) 2 Produkter hittades
Utförsäljning

Rutnät Lista

Rutnät Lista


Till toppen

Elcykel/ e-bike

Elcykel

Elcyklar, eller e-bike som de även kallas, har fullständigt exploderat i popularitet de senaste åren. Allt fler människor inser de stora fördelarna som en elcykel har när det kommer till cyklandet. En elcykel är ett miljövänligt alternativ av transportmedel som, gentemot bilar och bussar, inte har negativ påverkan på vår miljö och människors hälsa. Över tid är det även en bra ekonomisk investering då en elcykel är billig i drift.

Hos oss hittar du ett imponerande utbud av elcyklar från märken som BH, Cortina, Crescent, Giant och mycket mera. Vi erbjuder elcyklar i alla olika sorters modeller och för olika användningsområden.

Utmärkt fordon till vardagspendlingen

För oss människor är det viktigt att bibehålla en aktiv livsstil för att må bra och förebygga skador och sjukdomar. En elcykel ser till att du rör på dig varje dag och tillgodoser dina behov av att röra dig, oavsett dina fysiska förutsättningar. Med en elcykel orkar du cykla både längre och snabbare utan att bli trött, vilket passar alldeles perfekt för dig som har lite längre till jobbet. Det aktiva stödet du får från din elcykels motor låter dig anlända till jobbet fräsch och pigg, istället för utmattad och svettig. Med en elektrisk cykel så orkar du helt enkelt cykla mer i vardagen, vilket passar fint för oss som föredrar att ta cykeln istället för bilen till jobbet och andra vardagliga aktiviteter.

Köpa elcykel

Elcykeln är ett komplex fordon, och beroende på dina önskemål och vad du söker efter så finns det en del saker som du kan behöva tänka på när du kikar på elcyklar. Marknaden för elcyklar kan ibland kännas som en riktig djungel, med alla olika märken, modeller och komponenter. Elcyklar är även i det dyrare segmentet, vilket innebär att man inte vill bli missnöjd med sitt köp. Därför är det bra att fundera riktigt ordentligt innan man genomför ett köp och undersöka vilken modell som passar absolut bäst för dig. Om du har några frågor gällande elcyklar så tveka inte att kontakta oss på HelloRider och våra elcykelexperter. Du kan nå oss via email, telefon eller chatt för ett härligt snack om elcyklar.

Ovanför finner du vårt breda sortiment av elcyklar. Du kan även spana in några av de mer populära elcykelmärkena genom att klicka på följande länkar:

Vår elcykel-guide

Ett annat redskap som du kan använda dig av för att hitta rätt elcykel är vår elcykel-guide! Vår guide förklarar tydligt vilken skillnad elcykel-batteriet gör, varför motorplaceringen är viktig och vilka modeller som finns ute på marknaden. Vår informerande guide kommer rekommendera de elcyklar som vi anser passar bäst för dig och dina behöv beroende på dina önskemål. Nyfiken? Du hittar vår elcykel-guide här.

Vilken motor ska min elcykel ha?

Placeringen av motorsystemet är också något som är värt att ha i åtanke, den ser nämligen olika ut på olika elcyklar. Den eldrivna motorn kan sitta antingen i framhjulet-, bakhjulet eller vara placerad i mitten av din elcykel, vid pedalerna. Känslan av assistans förändras gentemot var stödet kommer ifrån. En motor i elcykelns framhjul ger dig känslan av att du dras framåt. En motor i bakhjulet ger känslan av att du får ett tryck i ryggen, och slutligen en motor placerad i mitten av elcykeln ger dig ökad pedalkraft när du är ute och cyklar. Många finner att en motor placerade i vevpartier ger mest naturlig cykling på en elcykel. Hos oss hittar du elcykelmotorer från Bosch, Bafang, Yamaha med mera

Elcykelpremien

Denna premie innebär att du får 25% av pengarna tillbaka när du köper en elcykel av regeringen. Ansökan sker till Naturvårdsverket och det är först till kvarn som gäller! Totalt sett är det 350 miljoner kronor som är avsatta för att sänka kostnaderna för de som vill köpa elcykel. Med regeringens elcykelpremie kan du spara upp till 10.000 kr när vid köp av elcykel. Klicka här för att läsa mer.