Beräkna cykelstorlek

  • HelloRider
  • Trygg beställning
  • Alla cyklar levereras färdigmonterade
  • Gratis personlig rådgivning
  • Lägst prisgaranti

HelloRider hjälper dig mer än gärna att hitta rätt cykelstorlek. Det är väldigt viktigt att storleken blir rätt, dels för att din kropp ska orka cykla länge och på ett skonsamt sätt men också för att det ju blir mycket roligare att cykla om kroppen mår bra. Cykelstorleken (även kallat ramstorlek) är avståndet mellan vevaxeln och upp till ramen där sadelstolpen kommer ut (ofta uttryckt i centimeter men tum och inches förekommer också). Är du osäker på vilken ramstorlek som passar dig bäst för just den cykeln du är intresserad av? Använd då vår händiga miniräknare. På varje produktsida står det sedan tydlig vilken längd som hör till vilken storlek så att du snabbt och enkelt kan beställa din cykel.

Vi på HelloRider vill göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta drömcykeln här. Därför har vi skapat en intelligent storleksuträknare här.

Du kan själv räkna ut storleken genom din innerbenslängd men om du inte har den möjligheten just nu kan vi ändå hjälpa dig. För in din kroppsläng här samt välj vilken typ av cykelstorlek du är intresserad av så tas du direkt till en sida med alla cyklar som passar.