Cykelmärken och deras mest populära serier

Dagens cykelvärld har översvämmats av en rad olika märken och deras olika serier. Alla dessa modeller och varienter av cyklar på marknaden kan vara förvirrande och det kan ibland hända att du inte ser skogen för alla träd.

För att underlätta för er har vi på HelloRider skapat denna sidan där du kan se en överblick på alla märken vi har samt deras mest populära serier. Det finns också en kort beskrivning av de olika serierna. Här kan du enklare se utbudet och hitta den cykel som bäst passar dina behov!

Om du har några frågor eller funderingar om någon av dessa serier kan du enkelt kontakta oss via email, telefon eller chatt.

 

 

Monark Bas

Monark Bas

Monarks Bas serie är en grundpelare för Monark. Detta är enkla och prisvärda cyklar med standard komponenter men väldigt hög kvalitet.

Monark Karin

Monark Karin

Sveriges mest sålda Monark är en kvinna. Karin med den så kallade ”hängmattsramen” är det verkliga damcykeloriginalet och en stilikon som gett inspiration till många andra. En komplett cykel med tre växlar, skärmar, pakethållare, belysning, lås och stöd.

Monark Urban

Monark Urban

Monarks Urban serie är en rad av snygga och klassiska retro sportcyklar. Alla med olika komponenter och tillbehör i både herr och dam modeller.

 

 

 

 

Crescent Exa

Crescent Exa

Crescents Exa är extrema racercyklar utvecklade med professionella åkare för att kunna erbjuda de bästa förutsättningarna för tävlingscyklister med stor passion för sin sport. Design och geometri är utvecklat för att ge högsta möjliga prestanda och självklart är komponenterna och tillbehören av bästa kvalité från översta hyllplanet.

 

Crescent Giga

Crescent Giga

Giga är en prisvärd racer i kolfiber som Crescent utrustat med riktigt bra komponenter i samma prisklass. En perfekt serie med cyklar för den som tar Racercykling mer seriöst och vill uppgradera sig till en modell i kolfiber fast med en bekväm prisnivå.

 

Crescent Nano

Crescent Nano

Nano är en racer serie i aluminium som ger hög kvalité. Crescent har fokuserat på komfort och denna designen erbjuder en mer upprätt körställning vilket är skonsammare mot kroppen så du orkar cykla mer och längre. Komponenterna är är bra och prisklassen är vänlig. Passar både seriösa nybörjare som entusiastiska motionärer. Funkar också bra som snabba långpendlings cyklar.

 

Crescent Ultima

Crescent Ultima

Den ultimata MTB hardtail serien för er som spenderar mesta delen av sin tid ute i terräng och natur. Ultima är utvecklad med komplicerade kolfiber processer som ger en unik prestanda och känsla ifrån dem. Komponenterna är av högsta kvalité och dem finns i både 27.5" och 29" modeller beroende på din smak.

 

Crescent Rimfaxe

Crescent Rimfaxe

Rimfaxe är Crescents aggressiva MTB hardtail utvecklad mer för tekniska åkningar. Dessa cyklarna erbjuder kontroll utöver det vanliga och kolfiber ramarna håller vikten nere för att göra dem ännu enklare att hantera. Komponenterna är av hög kvalité och dem finns i både 27.5" och 29" såklart.

 

Crescent Freke

Crescent Freke

Crescents Freke Serie är riktigt prisvärdiga MTB cyklar i aluminium som passar lika bra till tekniska stigar som till off-road maraton. Anpassningsbara modeller med komponenter och tillbehör som hjälper dig hantera en stor variation av vägunderlag. Självklart kan du välja mellan både 27.5" och 29" hjul.

 

Crescent Zepto

Crescent Zepto

Crescents cyclocross serie Zepto är mångsidiga och grymt hållbara cyklar. Med allt från händiga och snabba pendlings modeller till extrema tävlings modeller har denna serien en variation som passar överallt.

 

 

 

Merida Ninety-Six

Merida Ninety-Six

Meridas Ninety-Six serie är en favorit bland tävlingsåkare, inte minst bland Meridas egna Multivan Merida Biking Team. Byggd med en av det lättaste kolfiber ramarna på marknaden och komponenter som motsvarar det bästa branschen kan erbjuda för tillfället. Dessa bestarna kan inte göra dig besviken även om dem ville. För er som är ute efter det bästa så passar Ninety-Six perfekt.

Merida Scultura

Merida Scultura

Scultura är Meridas ultimata racer serie. Med extrem styvhet och otrolig komfort ger dessa cyklarna en glädje för raceråkare som inte går att jämföra. De är också några av marknadens lättaste racercyklar.

 

Merida One-Twenty

Merida One-Twenty

One-Twenty är en riktig off-road serie fylld med både kolfiber och aluminium ramar. Denna serie är perfekt för enduro eller downhill och har riktigt bra komponenter som tillsammans med deras geometri och design ger dig den stabiliteten och kontrollen som sådana situationer kräver.

 

Merida Reacto

Merida Reacto

Reacto är aerodynamiska racercyklar på otroligt låga vikter. Dessa passar tävlingscyklisterna som kämpar för prispallarna!

 

 

Merida Big Nine

Merida Big Nine

Big Nine är 29" hardtail MTB cyklar som är utvecklade för längre lopp och och mer kuperade terränger. Självklart ger större hjul bättre grepp och är enklare att hantera på längre turer där dem erbjuder bättre kraftöverföring. Men större däck innebär också mer vikt och större volym vilket är bra att ha i åtanke om man planerar på att skaffa en cykel till mindre trixiga stigar där mindre däck kan vara enklare att hantera under sådana förhållanden.