Underhållning

En lådcykel kräver regelbunden underhållning av vissa delar såsom växlar, bromsar och andra slitdelar. Punkteringar kan förekomma, precis som på alla cyklar, punkteringar är dock ganska enkla ta sig an, antingen själv eller hos cykelhandlaren. Ett tips är också att alltid försöka hålla din lådcykel ren och snygg så att du alltid kan sätta ditt barn eller dina matkassar där.

Vikt och last

Det finns inga generella regler för hur tungt du kan lasta din lådcykel eller hur mycket dina barn kan väga för att det fortfarande ska vara lätt och säkert att cykla. Det är upp till varje tillverkare att sätta sina egna råd och regler, därför råder vi dig att kika på detta för den specifika lådcykeln du är intresserad av. Om du lastar för tungt finns nämligen risken att bromskapaciteten minskar eller i värsta fall, att den välter.

Kom ihåg hjälmen!

På lådcyklar gäller samma regler som på vanliga cyklar, nämligen att hjälm måste bäras upp till 15 års ålder sedan är det upp till var och en, även om vi på HelloRider alltid förespråkar användandet av cykelhjälm. Tänk dessutom på att om du har dina barn i lådcykeln ska de bära cykelhjälm.

Kör med hänsyn

En lådcykel tar upp ungefär dubbelt så mycket plats som två vanliga cyklar och väger generellt ganska mycket mer så kör med stor hänsyn och extra försiktigt. Vid vårdslös körning finns risken att din lådcykel välter så bromsa alltid i tid, särskilt när det är halt!

Motor eller ej

Lådcyklar kan idag köpas både med och utan motor. Vad som passar dig bäst beror på dina behov, användningsområden och budget. Du som söker en cykel som skulle kunna ersätta din största användning av bilen bör nog välja en motordriven lådcykel för att klara av tyngre transporter i alla väder och backar. Men motor eller ej, en lådcykel är alltid praktisk

Nytt hos HelloRider: Bakfiets.nl

De populära lådcyklarna från Bakfiets.nl har nu äntligen blivit en del av vårt sortiment. Dessa lådcyklar är av absolut högsta kvalitet. Lådcyklarna är komfortabla, säkra och rymliga för all sorts packning. Lådcyklarna från Bakfiets.nl är designade för att cykla med barn och är därför otroligt praktiska för just det ändamålet. Just nu har vi dessutom lådcyklarna från Bakfiets.nl ligger dessutom nu på en riktigt fin rabatt så passa på innan den tar slut!

Se vårt stora utbud av lådcyklar från Bakfiets.nl här