Elcykelpremien - det här behöver du veta!

Elcykelpremien är ett bidrag som privatpersoner kan erhålla vid köp av elcykel. Regeringen har beslutat att mellan år 2018 och 2020 ska det satsas 350 miljoner kronor i Sverige för att du som privatpersoner ska kunna köpa en elcykel och välja cykeln framför exempelvis bilen. Elcykelpremien betyder att du får 25% av pengarna tillbaka på köpet av en elcykel!

Att köpa en elcykel har många fördelar för både vår miljö, din egna hälsa och för din plånbok.

Vi svenskar spenderar alldeles för mycket tid med att vara stillasittande både på arbetet och hemma. I vårt samhälle finns det både krav och möjligheter att spendera stora delar av våra dagar sittandes. Regelbunden fysisk aktivitet och bra kondition är några av livets viktigaste faktorer. Den allmänna rekommendationen är att vi svenskar rekommenderas motionera med medelhög intensitet drygt 30 minuter varje dag. Att pendla till jobbet med en elcykel är idealiskt för både miljö och din hälsa.

Med en elmotor får du dessutom ett stöd i din cykling som gör att problem som uppförsbackar och längre avstånd är ett minne blott. Du slipper även att komma till jobbet svettig och utmattad efter en lång cykeltur. En elcykel är dessutom billigare i drift än en bil i det långa loppet och tänk vad skönt att slippa stressen med att hitta parkeringsplats!

Populariteten hos inte bara det svenska folket för elcyklar har de senaste åren nått nya höjder. Allt fler ser fördelarna hos en cykel med en elmotor. Elcykelpremien ger oss ännu större möjligheter att lämna bilen hemma och göra en insats för vår egna hälsa och bidra till en bättre miljö och natur fri från avgaser.

Hur ansöker du om bidraget?

Du kan ansöka om bidraget för elcykelpremien från och med februari 2018. För att du ska kunna få bidraget måste du skicka in din ansökan inom 6 månader efter köpet. När du ansöker behöver du skicka in kvittot eller fakturan till Naturvårdsverket.

Naturvårdsverket behandlar ansökningarna i turordning och de första utbetalningarna kommer att ske i april 2018. Om du har köpt din elcykel under 2017 måste du skicka in din ansökan innan augusti 2018.

Försvinner elcykelpremien om jag köper en elcykel på rea?

Nej. Premien beräknas på det du betalade för din cykel oavsett rea.

Exempel

Ordinarie pris för cykeln: - 20 000kr

Reapris: - 18 000kr

Premien beräknas då på 18 000kr och du får tillbaka 25%, vilket resulterar i 4500kr.

Slutgiltigt pris blir alltså: - 13 500kr.

Klicka här för att ta dig till våra elcyklar

Frågor?

HelloRider hjälper gärna dig med din ansökan!

Ring: Chatta med oss via vår online chatt eller via email: info@hellorider.se