Därför är elcykeln årets julklapp

Handels utredningsinsititut (HUI) meddelade idag vid en presskonferans att elcykeln är årets julklapp. Vi har redan sålt mer än 50% fler elcyklar i år än vi gjorde 2016 – och året är inte slut än. Här är fem anledningar till varför elcykeln har blivit så populär.

Superbillig, snabb, och miljövänlig. Elcykeln har blivit årets julklapp.

1. Elcykeln är snabbare i rusningstrafiken

När man inte behöver hitta parkeringsplats, skrapa rutorna, och slipper bilkön så kommer man faktiskt fram snabbare. Det finns hundratusentals pendlare i Sverige som skulle komma fram snabbare till jobbet om de ställde bilen i garaget och cyklade istället.

2. Regeringen ersätter elcyklar med upp till 10,000 kronor

Regeringens löfte om att gå in med 25% av priset på en elcykel (Upp till 10,000 kronor) spelade stor roll för att sätta elcykeln på kartan. Regeringen genomförde reformen för att premiera miljövänligt resande. Här kan du läsa mer om hur reformen fungerar.

3. Vi har pressat priserna på elcyklar rejält

Vi på HelloRider har jobbat hårt för att pressa priserna på marknaden och för att göra elcykeln billigare. Och våra konkurrenter har inget val än att följa efter så gott som de kan. Nu på Black Friday (24:e november) genomför vi vår största prispress någonsin. Under 24 timmar säljer vi 24 cyklar till helt oslagbara priser.De flesta av dessa cyklar är elcyklar.

4. Vi blir allt mer miljömedvetna

Alla vill göra något för att leva mer miljövänligt. Elcykeln har blivit en av de mest effektiva åtgärderna du kan göra för att leva mer miljövänligt. Få åtgärder är så billiga, lätta, och roliga som att skaffa elcykel.

5. Vi vill leva mer hälsosamt

En elcykel kan vara bästa investeringen för din mentala och fysiska hälsa. Energikicken vi får när vi cyklar och när vi trampar runt blodet i kroppen är maximal. Cykling, även på elcykel, generar en hög kaloriförbränning per timme. När vi cyklar använder vi några av de största och viktigaste muskelgrupperna i kroppen. Det gör elcykeln till ett slags gymkort.

På fredag börjar Black Friday. Då kan du hitta 24 galet bra erbjudanden på cyklar. Kolla in vilken cykel du vill ha redan nu!