Cykla under hösten? Självklart!

Hösten innebär ett kallare klimat och en stormigare höst. Det regnar oftare, och det blir lite mörkare ute. Det är så klart inte alltid kul, men cykeln behöver inte vara ett hinder för att du ska få en trevlig höst. Klär du dig varmt och investerar i ett bra cykellyse så kan din cykel faktiskt göra hösten mycket lättare.

Förbereder du dig rätt så kan du få en bättre höst

Har du hört talas om silikonspray? Det är en riktig mirakelkur för din cykel. Sprayen binder till ytan och skapar ett skyddande lager som stöter bort smuts och vatten. Förutom att använda sprayen kan du dessutom kolla bakre och främre stänkskärmarna. Fungerar de som de ska så kommer du vara skyddad från stänk från vattenpölar och lervägar. Det gör dessutom att cykeln håller längre.

Vad som ofta glöms bort är bromspedalerna. För att du ska kunna cykla bättre så är det viktigt att du inte nöter ut dina bromsar. Första steget är att kolla bromspedalernas hål. Dessa hål ser till att vattnet töms snabbare och att du kan bromsa normalt även när det regnar. Ser du dem inte längre? Då är det dags att skaffa nya!

Glöm inte bort däcken! Se till att du har nog mycket luft i däcken och att du inte pumpat upp dem för mycket eller för lite. Mjuka däck gör det tyngre att trampa. Har du pumpat däcken för mycket kommer göra att du får starkare stötar. När du hittat en bra balans så kommer du märka att det är lättare och mjukare att cykla än vanligt.

Med bra utrustning så kan du cykla längre

Alla gillar det inte, men regnkläder erbjuder mycket skydd när du måste ut i regnet. Och regnkläder har blivit mycket mer färglada och bekväma än de brukade vara förut. Letar du efter en regnjacka eller rock? Se till att kläderna kan andas, att de erbjuder vindskydd, och att de är vattentäta.

Återupptäck naturen

Som tur är så finns det också dagar under hösten när det inte regnar eller blåser. Det är då du verkligen kan uppleva naturens skönhet! Hoppa på cykeln och säg hej till höstlöven på träden.

Gör en insats för din hälsa

Det kan inte sägas nog många gånger, att cykla är bra både för ditt mentala och fysiska välmående. Du håller dig i rörelse, vilket gör dig mer produktiv på arbetsplatsen och hemma. Dessutom så sparar du pengar, för en cykel behöver inte tankas full med bensin varje vecka. Har du märkt hur höga kostnaderna kan bli för bensin ibland? Och dessutom slipper du sitta fast i bilkön.

Kommer du cykla?

Det finns alltså mer än nog anledningar att cykla även under hösten! På en trevlig söndagkväll är det skönt att slappna av och njuta av naturen. Så håll dig i rörelse med din tvåhjuling och må bättre.