HelloRider blogg

Det har blivit allt vanligare att se cyklister vina förbi på elcyklar. Försäljningen av elcyklar har ökat dramatiskt, och det finns många orsaker till att det är så. Elcykeln är nämligen ett fantastiskt fordon. Vi listar 10 anledningar till varför din nästa investering borde vara en elcykel!Läs mer
Kampen om den gula ledartröjan har börjat och det är återigen dags för miljoner av cyklister att svettas längs vägarna och delta i en nagelbitande spurtkamp mot Champs-Elyseés. Ett av världens största återkommande sportevent är i full rullning - vi pratar såklart om Tour de France.Läs mer

foedselsdag

Hos HelloRider fortsätter firandet och festhumöret är på topp! Detta gör att vi från måndag d.9 till söndag d.15 juli ger dig 10% extra rabatt på hela sortimentet! Detta gäller naturligtvis också på redan nedsatta produkter och modeller.

Läs mer
laventino

Laventino är ett ungt och innovativt varumärke som tar sin inspiration i från det hårda svenska klimatet och den obevekliga Skandinaviska naturen. En cykel från Laventino tillverkas av rostfritt material som är robust och tåligt. Ramarna är tillverkade i aluminium vilket gör att cyklarna får en lättare vikt. När en cykel har en lättare vikt blir cyklandet snäppet enklare och smidigare. Det robusta materialet gör dessutom att en Laventino cykel kan ta en smäll – eller två.

Läs mer

För 38 år sedan, 1980, grundades VanTuyl med ambitionen att producera stadscyklar av högsta kvalitet. VanTuyl var på den tiden redan välkända för sina premium stadscyklar. I dag är VanTuyl kända för sina vackra designer, cyklar av hög kvalitet och transportcyklar. Under alla dessa år har märkets kunskap om cykling kulminerat i designen av en splitterny och modern kollektion.

Läs mer

Vi är nog alla överens om att bromsar är en väldigt viktig del på en cykel!

När du väl behöver göra en riktigt kraftfull inbromsning för att undvika en olycka kommer du vara väldigt glad att dina bromsar är effektiva och i toppskick. Det finns ett par olika sorters bromsar till cyklar och de har olika sorters fördelar, nackdelar och kräver olika mycket underhåll. Med denna text försöker vi göra det lite enklare för dig som cyklist, eller framtida cyklist, att få lite grundläggande kunskap om de olika cykel bromstyperna.

Läs mer

I över tio år har Bafang visat sig vara en nyskapande innovatör när det kommer till motorsystem för elcyklar. Bafang började med att utveckla drivsystem för elektriska fordon och kan numera anses vara en specialist för elektriska system för elcyklar. Företag är aktivt över stora delar av världen och tack vare sin expertis inom fältet elcyklar, är företaget en väldigt framgångsrik tillverkare av högkvalitativa motorsystem.

Läs mer

Vi kan nog alla enas om att röra på sig är bra. Du rör på dig när du cyklar – således måste också cykla vara bra för dig. Men, exakt hur är cykling bra för dig? Vi på HelloRider tar en närmare titt.

Läs mer

Batteriet är en absolut väsentlig del av en elcykel. Genom att behandla batteriet försiktigt kan du hjälpa till och förlängda dess livslängd. Om du inte vet exakt hur du ska ladda batteriet på din elcykel så har vi här samlat ett par av våra bästa tips!

Läs mer

Det är viktigt att du tänker på vilket sorts motorsystem du vill ha när du är på jakt efter en ny elcykel. Varje typ av motorsystem har olika sorters fördelar, nackdelar och möjligheter.

Det finns tre olika typer av motorsystem för elcyklar: framhjuls, bakhjuls och centermotor(mitten). Placeringen av elmotorn har stor inverkan på balansen och stödet på elcykeln. Dessutom påverkar placeringen också den totala cykelupplevelsen. Läs vidare för att öka din kunskap om vilken inverkan motorns placering på en elcykel har!

Läs mer